Thursday, July 20, 2006

Thuis/Home


Toen we eindelijk besloten om 7 uur weg te gaan uit bangkok centrum, bleek het nog even lastig. We kwamen vol in de avond spits. We zaten in een taxi die zich er prima doorheen wist te werken. De chaufeur zuchte en kreunde terwijl hij door het verkeer scheurde. Opeens stopte hij. Hij was in het thais tegen ons te praten. Geen idee waar hij het over had. Opeens stapte hij uit sprak een andere taxi shaufeur aan en liet ons uitstappen en in de andere taxi stappen. Wij hadden geen idee wat er aan de hand was in de rare situatie. We moesten ook wel eens richting airport.
De andere taxi chaufeur legde later uit dat de vorige taxi chaufeur geen zin had in de files en ons gewoon wou lozen.
Na 1 uur en 20 minuten in de taxi (normaal en rit van 35 min) waren we dan eindelijk op de luchthaven.

Nog een mooie grap blijkt dat we om door de douane te mogen nog 1000 bath (20 euro) aan tax moesten betalen. We hadden eigelijk de laatste 1000 aan de taxi shaufeur moeten betalen maar omdat hij geen wisselgeld had voor zo veel geld, betaalde we hem met het kleinere geld wat we nog hadden. Dat bleek nu onze redding want nu ging onze laaste 1000 op aan tax. We hadden dus helemaal geen geld meer... broke on the airport. Het water moesten we uit een fontijntje drinken..

Weer raar om tussen de nederlanders te zitten. Het is lastiger om je te consentreren. Je verstaat alles. De terug vlucht verliep perfect. We hebben zelfs nog redelijk lekker kunnen slapen. Om 5 uur landen we op schiphol.

Wat meteen opviel is de mooie hollandse luchten. En het ruikt echt lekker. Alles ziet er ook zo netjes uit. Zelfs het hollands spoor wat normaal een lekker zooitje is zag er opeens nettjes uit. In verhouding met bangkok en shanghai. Maar het mooiste moest nog komen.

We pakte uit en wouden net een was gaan draaien. SCHEE DE WACHMACHINE ER MEE UIT. Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee niet nu.
We zijn dus in plaats van relaxen bezig geweest om een wasmachine te kopen. We zijn er ng niet uit als ie maar snel geleverd word. Er ligt namelijk 2 maanden was te wachten....

jose


Highlights in Englich:

We had a long and strange taxi ride to the airport. It was verry bussy and we had had to change taxies.

The flight was good. We even slept during the flight.

I loved the sky's in holland. It is also verry ordarly in holland. Verry different to shanghai or bangkok.

And we have again some bad luck... Oure washing machine broke down. Noooooooo not now. We have two months off laundry. So insted off relaxing we had to look for a new one.

1 comment:

Anonymous said...

Hoi Jose en Matthijs

Fijn te lezen dat jullie weer heel zijn teruggekomen na alle avonturen.
Ik vond het leuk om jullie reis op deze manier te volgen. Met zo af en toe wat aanvulling van je moeder.
Ik hoop gauw een keer alle foto's een keer te kunnen zien, want die zullen jullie vast wel gemaakt hebben.

groetjes
Anita