Wednesday, December 21, 2011

Parijs, vrijdag 2 decemeber

De eerste nacht slapen zat er op. Een heerlijk bed hadden we met redelijke isolering voor het geluid van buitenaf. We zaten namelijk echt net om de hoek bij het beroemde Lafayette warenhuis. De buurman was echter wel te horen (zaag zaag) maar met oordopjes geen probleem!
We ontbeten in het hotel. De recensies waren niet al te spreken over het ontbijt, maar dat was juist geweldig (niet alles geloven wat je leest dus) Veel biologische producten, verse jus en appelsap! Pannenkoekjes, broodjes en uiteraard croissants. Met een goeie bodem startte we de dag.

De vorige avond hadden we gezien dat er in de avond een concert was in de kerk Madeleine. We gingen voor de kaartjes maar alles bleek om half 10 nog gesloten. Dus begonnen we aan wandeling 2 uit het boekje 100% Parijs. Deze wandeling bracht ons langs; winkels, monumenten, een leuke markt en leuke straatjes. Ik was helaas al een paar dagen niet zo fit, dus we besloten even te zitten bij een leuk tentje en meteen maar en koffie te nemen. En ja je weet het in Parijs maar toch blijft het even schrikken als je dan de rekening krijgt.
We liepen daarna verder en bekeken leuke bakwinketjes, snoepte van mijn eerste macaroon! Jee wat zijn die Lekker!!! En zo zagen we nog vele kilometers met allemaal leuks.
Op de terugweg kwamen we weer langs de kerk en konden nog kaartje kopen voor de avond. Dit betekende dat ik maar kort in bad kon omdat we eerder zouden eten in de brasserie tegenover het hotel en dan naar het concert zouden gaan.
Het concert was een geweldige verassing zo mooi. Een moderne uitvoering van 100 koppig koor spectaculair uitgelicht waarbij bij elk nummer de kleurtoon veranderde, werkelijk adembenemed. DE muziek was een beetje ‘Enja’ achtig, in een setting van een prachtige kerk. Dat leverde mooie plaatjes op. Zeker magisch was het toen 4 enorme klankschalen in werking werden gesteld door 4 mensen in het wit gekleed, elk in een hoek van de kerk. Kippenvel momentje zeg maar.



De voorstelling duurde tot half 11. Daarna liepen we weer richting hotel en gingen lekker slapen. Dag twee zat er al weer op.
Groeten jose (en margo)

No comments: