Friday, May 02, 2008

Koninginnedag 2008 / Queens' day 2008

Koninginnedag is voor mij altijd een echte feestdag en eigelijk wel leuker dan kerst of sinterklaas. Dit jaar begon het allemaal al op koninginnenach in Den Haag. Ik had met twee vriendinnen van de opleiding afgesproken. We hebben lekker door de stad geslenterd, en geluisterd naar verschillende optredes. We zijn onderweg leuke mensen tegen gekomen en hebben samen met hun koninginnenach gevierd tot in de laate uurtjes (4 uur kroop ik mijn bed in). Matthijs was niet meegegaan. Hij had er niet zo’n zin in. Gelukkig wel in de daaropvolgende dag.
We werden samen heerlijk wakker rond en uurtje of tien. Na een speciaal oranje ontbijtje (met oranje tompouse en oranje vla) en het vlag-uithang-ritueel, zijn we opweg gegaan naar Amsterdam. We zijn met de trein naar amsterdam-zuid gegaan. Op het station kregen we nog een oranje pet en zo liepen we samen richting de binnenstad. Het voordeel van amsterdam centraal mijden is dat het niet zo super druk is en je vooral veel gezellige kraampjes en nog echte vrijmarkten tegen komt.
We hebben gelunched op het museumplein waar yes-r net een optreden gaf. Daarna zijn we doorgelopen naar het sarphatiepark waar vooral veel kinderen zaten met kleedjes en zelf verzonnen optredens.
Toen werd het tijd voor koffie. We zijn in de buurt van de albertcuyp terecht gekomen bij een leuk klein italiaans cafe. Hier hebben we wel een uur gezeten genietend van alles en iedereen die voorbij kwam. Even verder op was nog een poduim waar we zelfs de voeten van de vloer hebben gehad.
Daarna zijn we langzaam doorgelopen naar de apollolaan. We hebben daar nog op de vrijmarkt een paar mooie boeken gevonden en heel oud grappig bestek. Inmiddels was het al 5 uur en zijn we binnendoor richting de rai gelopen. Van te voren hadden we al uitgezocht waar het beste koreaanse restaurant zat. Het bleek buitenveldert te zijn, en om daar te komen moesten we met de bus vanaf station rai.
We wilde vooral weer eens kimchi eten. Voor de gegen die niet weten wat het is. Het no. 1 product uit korea gemaakt van gefermenteerde witte kool ingemaakt met hette rode saus. (lijkt op de bereiding van onze zuurkool maar dan anders) Zelfs de serveerster was verbaasd dat we het zo lekker vonden “most foreigners don’t like kimchi” je begrijpt we waande ons weer even in zuid korea. Na twee heerlijke salades als voorgerechte en bulgogi kip en rundvlees als hoofdgerecht zijn we weer opweg gegaan naar huis. We waren uiteindelijk om 10 uur thuis na een zeer geslaagde dag!!!
Ik heb er ook een filmpje van gemaakt op youtube

Groeten jose

Highlights in English:
I really love queens’ day, it is one of my favourite holidays
The night before I celebrated queens’ night in Den Haag (NL) with 2 other girlfriends. I came home at 4 am.
The next morning matthijs and I ate a orange breakfast. We left around 11 am by train to go to Amsterdam. We walked around the city and really enjoyed our self.
For dinner we went to a Korean restaurant because we wanted to eat kimchi.
I made a movie about queens’ day check it out!

No comments: